Codul culorilor in curatenia profesionala

VERMOP recomanda folosirea codului de culori in curatenia profesionala si ofera o selectie adecvata de culori pentru diferite domenii de curatare a suprafetelor. Aceasta selectie se aplica pentru lavete, mopuri si galetile necesare procesului de curatenie. Mai exact, este foarte indicat ca pentru fiecare tip de suprafata si fiecare arie, care urmeaza a fi curatata, sa se foloseasca o anumita culoare, specifica ariei de aplicare. Acest lucru impiedica deterioararea suprafetelor si garanteaza rezultate optime.
Laveta potrivita pentu fiecare suprafata, combinata cu lichidul de curatare si dezinfectie, previne deteriorarea suprafetelor, reduce substantial sau elimina riscul de raspandire a germenilor si contaminarilor incrucisate si garanteaza rezultate optime. In special in zonele sensibil igienic, cum ar fi spitalele sau caminele de batrani, codul de culori, pentru curatenie profesionala, folosit adecvat, previne si reduce semnificativ riscul aparitiei germenilor.
Codarea zonelor folosind culorile se recomanda a fi implementata atat la suprafete de lucru, la pardoselile, din diferite incaperi, unelte de lucru, cat si la separarea deseurilor.

Albastru

Domenii de utilizare:
Curatenia generala a suprafetelor, mobilier, birouri etc.

Verde

Domenii de utilizare:
Curatarea suprafetelor in zone sensibile: spitale, sali de operatie, bucatarii

Galben

Domenii de utilizare:
Suprafete sanitare, cazi, chiuvete, gresia si faianta din spatiile sanitare

Rosu

Domenii de utilizare:
Toalete, pisoare, etc.